Blog
Pingo Hero - Søren Plomgaard

Pingo Hero - Søren Plomgaard

søren plomgaard
Søren Plomgaard
16/11/2023

Fortæl os lidt om dig selv og den virksomhed du arbejder ved?

Jeg hedder Søren Plomgaard og har arbejdet i advokatbranchen siden 2001. Jeg har været selvstændig i de seneste 14 år. Jeg er nu partner hos Punct Advokater, der er  en nystartet advokatvirksomhed med stærkt fokus på specifikke specialer. Vi er 11 medarbejdere. Jeg arbejder personligt inden for fastejendom, nærmere bestemt ejendomsudvikling.

Hvad gør Pingo Documents for dig i hverdagen?

Pingo løser effektivt og hurtigt compliance opgaver med indhentelse af KYC materiale, risikovurderinger osv. Inden for mit fagområde er hovedparten af sagerne omfattet af hvidvasklovgivningen, så vi har brug for et system, der effektivt understøtter sagsoprettelser. Det klarer Pingo.

Derudover bruger jeg ofte dokumentsamlingen i forbindelse med ”standardsager”, særligt inden for selskabsret. Så kan jeg levere hurtigt til klienterne. Endelig er underskriftsmodulet også en integreret del af den daglige sagsbehandling.

Hvor tror du at udviklingen i branchen eller dit arbejdsområde bevæger sig hen?

Der sker stor digital udvikling i branchen og mit fagområde i disse år. Der er bl.a. kommet stærke teknologiske platforme, som samler store mængder data om ejendomme på en overskuelig og operationel måde. Det er en stor hjælp i dagligdagen.

På længere sigt er det spændende at følge udvikling i AI. Jeg har for nylig oplevet i en stor transaktion, at den indledende fortrolighedserklæring blev kommenteret af et udenlandsk advokatfirma, der bruger AI. Så ved man ikke længere, om man taler med en computer eller et menneske i den anden ende. Det giver anledning til en masse overvejelser, men jeg måtte konstatere, at input’et var helt ok!

Hvad synes du er det mest positive ved udviklingen i branchen?

Det er positivt for et mellemstort kontor som Punct, at vi får værktøjer, der kan ”fordøje” en masse data og hjælpe med standardekspeditioner. Så kan vi være med på større sagskomplekser og fokusere vores tid på de sværere og mere skræddersyede dele af opgaverne.

Hvad gør du for at være relevant og på forkant?

Jeg kunne sikkert gøre meget mere, men vi holder os orienteret om nye værktøjer og implementerer dem gerne i hverdagen. Ud over Pingo har vi fx digitale værktøjer til indhentelse af ejendomsoplysninger samt online bibliotek. Vores procesfolk arbejder også med nye løsninger til at udarbejde ekstrakter, materialesamlinger osv.

Hvorfor vil du anbefale Pingo Documents til andre?

Pingo leverer fra dag 1 en effektiv og operationel løsning på nogle praktiske udfordringer. Der er en tryghed i at vide, at Pingo løbende opdateres, når der kommer nye regler, praksis osv.